قرنیز یکی از کاربردی ترین ابزارها در ساخت و ساز و طراحی دکوراسیون داخلی مطرح می شود که علاوه بر زیبایی بخشی به محیط از دیوار در مقابل ضربات و آسیب جلوگیری می کند.
در این مقاله به این سؤال که قرنیز پی وی سی چیست پاسخ خواهیم داد و ویژگی های این ابزار را بررسی خواهیم کرد.
قرنیز چیست؟
همان طور که توضیح دادیم قرنیز از ابزارهای کاربردی در ساخت و ساز مطرح می شود، قرنیز قطعه ای با طول بلند است که در امتداد دیوار و در تلاقی کف با دیوار نصب می شود، با نصب قرنیز می توان از ضربات و آسیب دیدن دیوار و همچنین انتقال رطوبت کف به دیوار جلوگیری کرد.
قرنیز در جنس های مختلفی از جمله چوب، ام دی اف، سنگ، پی وی سی و… تولید و عرضه می شود، امروزه قرنیز های پی وی سی از پرکاربردترین و پر استفاده ترین قرنیز ها عنوان می شوند.
قرنیز پی وی سی چیست؟
قرنیز پی وی سی از پر استفاده ترین انواع قرنیز ها است، این قرنیز از چند لایه پلاستیک ضد آب (پلیمر پلی وینیل کلراید) تشکیل می شود و ویژگی های خاصی دارد، قرنیز پی وی سی در شرایط آب و هوایی مختلف، رطوبت و دما پایداری کافی دارد.
قرنیز پی وی سی در طرح ها و رنگ های مختلفی تولید شده، محصولی کاملاً کم وزن و منعطف است، این نوع از قرنیز قابلیت نصب در مکان های مرطوب را دارا بوده، قابل شستشو است و نصب آن آسان است.
انواع قرنیز پی وی سی
قرنیز ها از لحاظ ظاهری به دو مدل تو خالی و تو پر تقسیم می شوند، هر یک از این قرنیز ها این امکان را به مشتری می دهند که با توجه به نیازشان بهترین گزینه را انتخاب کند.
قرنیز پی وی سی توپر
قرنیز پی وی سی تو پر یا قرنیز پلی استایرن یکی از مدل های قرنیز پی وی سی است که از استقامت بالایی برخوردار است، این مدل از قرنیز قابلیت شستشو و نصب آسان دارند، ضمن این که با گذشت زمان دچار آسیب نمی شود.
قرنیز پی وی سی توخالی
قرنیز پی وی سی تو خالی یا کمبو از دیگر مدل های قرنیز پی وی سی است که ظاهری شبیه به داکت دارد، بخش پشتی قرنیز توخالی فضایی خالی دارد و امکان عبور سیم و کابل از این فضا وجود دارد، از قرنیز تو خالی می توان برای نظم بخشیدن به دکوراسیون داخلی استفاده کرد.
قرنیز توخالی مزایای بسیاری دارد از جمله این که می توان در صورت نیاز به مرتب سازی سیم ها و کابل ها این قرنیز را از دیوار جدا کرده و مجدداً روی دیوار نصب کرد.
نحوه نصب قرنیز تو خالی
روش ها و نحوه نصب قرنیز تو خالی و قرنیز تو پر با یکدیگر تفاوت دارند، برای نصب قرنیز تو خالی در ابتدا شاسی پشتی قرنیز را به دیوار نصب کرده و در ادامه قسمت اصلی قرنیز را روی آن سوار کنید.
کاربرد قرنیز پی وی سی
قرنیز پی وی سی از محصولات پر کاربردی است، از این جهت توجه بسیاری از طراحان دکوراسیون داخلی و افراد را به خود جذب می کند، از قرنیز پی وی سی می توان در مکان های مختلفی استفاده کرد، در نتیجه این ابزار دارای کاربرد های مختلفی می باشد که در این بخش آن ها را بررسی خواهیم کرد.
- مخفی کردن درز انبساط
- پوشاندن و مخفی کردن کابل ها و سیم ها
- محافظت از دیوار در برابر ضربه و آسیب
- محافظت از دیوار در برابر رطوبت
- مخفی کردن ایرادات دیوار
مزایا و معایب قرنیز پی وی سی چیست؟
در این بخش مزایا و معایب قرنیز پی وی سی را بررسی خواهیم کرد.
مزایای قرنیز پی وی سی
به طور کلی قرنیز پی وی سی دارای مزایای متعددی است، از این جهت طراحان داخلی بسیاری از این ابزار در طراحی های داخلی و دکوراسیون شان استفاده می کنند، مهم ترین مزایای قرنیز پی وی سی عبارت اند از
- مقاومت در برابر رطوبت
- مقاومت در برابر حرارت
- مقاومت در برابر اسید، باز و قلیاها
- سازگاری با شرایط مختلف آب و هوایی
- غیرقابل اشتعال
- وزن کم
- انعطاف پذیری بالا
- نظافت و نگهداری آسان
- حمل آسان
- قیمت مناسب
- نصب آسان
معایب قرنیز پی وی سی
قرنیز پی وی سی مانند سایر ابزار دارای معایبی نیز می باشد که لازم دانستیم آن ها را با شما در میان بگذاریم، معایب قرنیز پی وی سی عبارت اند:
- شکنندگی (به علت استفاده از کربن در (pvc
- زرد شدن و تغییر رنگ قرنیز پی وی سی در مقابل نور آفتاب
رنگ قرنیز پی وی سی
قرنیز پی وی سی در رنگ ها و طرح ها مختلفی تولید می شود در نتیجه امکان ست کردن و هماهنگی آن با سایر المان ها و دکوراسیون داخلی منزل وجود دارد
رنگ پلی اورتان یکی از انواع رنگ ها در قرنی پی وی سی مطرح می شود که از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و می تواند در افزایش طول عمر قرنیز تأثیرگذار باشد، قرنیز پی وی سی سفید از قرنیزهایی است که امکان ست کردن شان با سایر المان ها در دکوراسیون داخلی وجود دارد.
قیمت قرنیز پی وی سی
به طور کلی عوامل متعددی از جمله متراژ فضا، طرح و رنگ قرنیز پی وی سی در هزینه نهایی و قیمت قرنیز پی وی سی تأثیرگذار است، نکته ای که لازم است به آن توجه کنید این است که قرنیز پی وی سی تو خالی گران تر از قرنیز پی وی سی تو پر است.
ضمن این که لازم است هزینه نصب قرنیز پی وی سی و چسب قرنیز را در نظر داشته باشید.